Una forma d’entendre, de valorar i de fer, tres accions que no sempre són senzilles. La realitat és un ens complex, canviant i abstracte, el teló de fons d’una obra de teatre verídica que cadascú interpreta per inèrcia i que des d’El Nacional sempre t’hem volgut explicar. Portem des de l’any 2016 vetllant per apropar-te al que t’importa i fer possible un diari digital obert i fermament compromès amb la llibertat d’aquesta nació i això, en moltes ocasions, vol dir nedar a contracorrent.

Necessitem un periodisme valent que freni la repressió d’alguns i defensi amb dents i ungles l’accés a la informació veraç, rigorosa i perseverant que alguns volen silenciar. Som un mitjà de comunicació que va néixer per donar veu a totes aquelles sensibilitats polítiques, econòmiques, socials i culturals que recolzen l’autodeterminació de Catalunya, sí, perquè el relat de la nostra història l’hem d’explicar els qui la vivim.

El Club El Nacional encara fa un pas més: és l’espai on no només pots llegir què passa a casa nostra, sinó viure com passa. Ser d’El Nacional és tenir la oportunitat de participar en trobades exclusives amb personalitat de renom, gaudir de xerrades i col·loquis sobre política i cultura i descobrir experiències i racons del nostre territori que (potser) mai havies escoltat, a més de tenir accés a descomptes mensuals que no voldràs desaprofitar. Dona’ns ales mentre esgranes l’ànima d’aquest país.

La informació serà oberta o no serà

Parafrasejant al filòsof Sòcrates, només la informació ens farà lliures. Sense informació no hi ha democràcia. No pot ser d’una altra manera.  Estar informats ens ajuda a entendre el món que ens envolta i, per extensió, a viure-hi.

ElNacional.cat va néixer en ple canvi de paradigma periodístic. La gran embranzida dels formats digitals no només va fer tremolar els mitjans tradicionals, sinó que va fer necessari trobar fonts de finançament òptimes per recolzar les noves maneres de fer periodisme. En gran mesura, el garbell de la digitalització passa per establir murs de pagament entre el lector i el contingut. Aquesta mai ha sigut la nostra aposta: des d’aquest diari creiem en un periodisme obert, gratuït i sense censures que no negui un dret a la informació que ens pertany a tots i totes, perquè democratitzar la informació ens fa molt més que lliures.

ElNacional.cat ets tu

Volem que caminis al nostre costat per tirar endavant un projecte que lluita per explicar sense pèls a la llengua el que passa a casa nostra, a casa teva. Com més siguem, més protegirem el periodisme que en els últims cinc anys ens ha alçat com el diari digital més llegit en català al territori perquè, senzillament, tu també fas El Nacional. Suma’t-hi!